BMW laajentaa M-mallistoa seuraavaksi keskikokoisilla katumaastureilla. Uusissa BMW X3 M ja BMW X4 M -malleissa käytetään M-sarjan kaikkien aikojen tehokkainta suoraa kuutosmoottoria. 3.0-litrainen, kahdella ahtimella varustettu M TwinPower Turbo tuottaa tehoa 353 kW (480 hv) ja vääntöä 600 Nm. Vielä tehokkaammissa M Competition -versioissa moottorin enimmäisteho on nostettu 510 hevosvoimaan.

Moottorin jatkona on 8-vaihteinen Steptronic-automaatti, jonka toimintaa kuljettaja voi säätää mieltymystensä mukaan DriveLogic-järjestelmällä. Voima siirtyy vetäville pyörille M5-mallista tutulla takapyöriä painottavalla M xDrive -nelivedolla, jossa valittavana on kaksi erilaista nelivetotilaa. Taka-akselille sijoitettu Active M -tasauspyörästön lukko auttaa jakamaan tehon juuri oikeille pyörille mahdollisimman tehokkaasti suorituskyvyn maksimoimiseksi. Molemmat M -mallit kiihtyvät nollasta sataan 4,2 sekunnissa. Competition-versiolla vielä 0,1 sekuntia vikkelämmin.

Päivitetty ajonautinto

Ulkopuolelta autot tunnistaa M-sarjalaisiksi korkeakiiltoisesta mustasta munuaisenmuotoisesta jäähdyttimen säleikön kehikosta, sivupeilien kuvuista, jäähdyttimen säleiköstä ja SAV-mallien takaspoilerista. Autoissa on vakiovarusteina kiiltävän mustat 21-tuumaiset vanteet ja M Sport -pakoputkisto. Autojen ulkoasua voi muokata myös elokuusta lähtien valinnaisena varusteena tarjottavalla M Carbon -hiilikuituvarustepaketilla.

M-sarjan autojen runkoa on vahvistettu ja alustaa parannettu, jotta ajonautinto vastaa kasvanutt suorituskykyä. Iskunvaimennuksessa on valittavissa kolme erilaista asetusta. M-sarjalaisten ohjaus ja tehokkaat M Compound -jarrut varmistavat auton hallittavuuden äärirajoilla ajettaessa. Dynaaminen ajovakaudenvalvonta (DSC) antaa renkaiden sutia hallitusti M Dynamic Mode -ajoasetuksella. Ajonvakautuksen voi kytkeä myös kokonaan pois päältä.

Uutuuksien tuotanto alkaa huhtikuussa ja esittely sijoittuu kesään. Hinnat ja ennakkomyynnin aloitus ilmoitetaan myöhemmin.