Talvi aiheuttaa omat haasteensa pukeutumiseen. Vaikka lämpötila putoaa miinukselle ja taivaalta pyryttää lunta, ei silti haluaisi ilmestyä tärkeään tapaamiseen villapaidassa ja paksussa untuvatakissa. Onneksi talvikelienkin yllättäessä voi edelleen pukeutua tyylikkäästi tarvitsematta paleltua. Tässä muutamia talven ”pakollisia” hankintoja tyylikkääseen ulkoasuun:

Villakangastakki

Villakangastakki on todellinen talviklassikko. Se sopii yhtä hyvin puvun kuin farkkujen ja villaneuleen kanssa. Tyylikäs villakangastakki toimii alkusyksystä aina alkukevääseen asti. Talven kylmimpiin päiviin voi pukea paksumman parkatakin, mutta villakangastakilla selviää yllättävän hyvin, varsinkin jos pukeutumista täydentää muutamilla muilla talvivarusteilla.

Villahuivi

Pakkaskelissä ja varsinkin tuulisina päivinä pitää muistaa suojata kaula. Villahuivi paitsi lämmittää, toimii tyylikkäänä asusteena talvitakin kanssa. Muista että tumman puvun kanssa ei käytetä valkoista huivia kuin hautajaisissa.

Nahkahansikkaat

Miehellä täytyy olla vähintään yhdet laadukkaat ja siisti nahkahansikkaat, joita ei käytetä kotipihan lumitöissä. Mustat hansikkaat ovat ensisijainen hankinta, mutta toiseksi pariksi kannattaa harkita tummanruskeita.

Huopahattu

Pakkaspäivinä pipo ei toki ole kiellettyjen asusteiden listalla, mutta villakangastakin kanssa makein vaihtoehto on tyylikäs huopahattu. Vaikka hattua ei vedä korvien yli, lämmittää hatun sisään jäävä ilmatasku silti päälakea.

Neuleliivi

V-aukkoinen neuleliivi sopii erinomaisesti kauluspaidan kanssa ja solmion kanssa yhdistelmästä saa vielä virallisemman. Neuleliivin voi pukea myös puvun takin alle lämmikkeeksi. Jos olet koko päivän puvun takki päällä, voi neuleliivin kanssa tulla lämmin, mutta jos toimistolla voi takin välillä riisua, näyttää asu paremmalta kuin pelkällä kauluspaidalla.

Varrelliset nahkakengät

Jo alkusyksystä on hyvä ottaa esille varrelliset nahkakengät, varsinkin jos joutuu viettämään viileässä säässä pidemmän aikaa. Esimerkiksi nauhalliset chukka-saappaat tai kengän sivussa olevalla venykkeella varustetut chelsea-saappaat sopivat syksyyn ja talveen. Pahimpiin lumikeleihin voi valita korkeammalla varrella varustetut balmoral-saappaat.