Audi A4 uudistuu ja saa entistä urheilullisemman ilmeen. Etusäleikkö on entistä leveämpi ja matalampi, ja kylkilinjaa korostavat selvästi erottuvat lokasuojan kaaret ja alemmas laskettu hartialinja. Samalla A4:n varustetasot uusiutuvat: Suomessa valittavaksi tulee Business, Business Advanced tai Business S line -varustelutaso.

Suomessa ennakkomyynnin alkaessa Audi A4 tulee saataville kuudella eri turboahdetulla moottorilla, teholuokissa 110 kW (150 hv) – 255 kW (347 hv). Lanseerausvaiheessa bensiinimoottorit on varustettu 12-voltin MHEV-kevythybridijärjestelmällä, joka vähentää polttoaineenkulutusta ja lisää ajomukavuutta.

Audi S4 TDI

Audi A4 malliston huipulla on Audi S4 TDI, joka on saatavissa Sedan tai Avant -mallina. Auton moottorina on 3.0 V6 TDI, jonka sähköinen ahdin reagoi välittömästi ja tuottaa voimaa kaikissa ajotilanteissa. Moottorin huipputeho on 255 kW (347 hv) ja vääntö 700 Nm. Audi S4 TDI Sedan kiihtyy 0–100 km/h 4,8 sekunnissa.

Sähköisen ahtimen voimanlähde on 48-voltin pääsähköjärjestelmä, joka on myös osa MHEV-kevythybridijärjestelmää. Tämä tarjoaa enemmän suorituskykypotentiaalia kuin 12-voltin MHEV-kevythybridijärjestelmä, jota käytetään muissa A4-malleissa. Tehokasta 48-voltin järjestelmää käytetään nyt ensimmäistä kertaa Audi S4 TDI:n kevythybridijärjestelmän ytimenä, jolloin maksimaalinen jarrutusenergian talteenotto on jopa 8 kW. Kompakti, ilmajäähdytteinen litiumioniakku on kapasiteetiltaan 0,5 kWh, ja se sijaitsee tavaratilan lattian alla. Audi S4 TDI:n MHEV-kevythybridijärjestelmä vähentää polttoaineen kulutusta jopa 0,4 litraa 100 kilometrillä.

Kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto ja quattro-neliveto täydentävät Audi S4 TDI:n suorituskyvyn. Saatavilla on myös quattro Sportdifferential – aktiivinen takatasauspyörästön lukitusjärjestelmä, jonka avulla voimaa voidaan jakaa erityisesti pyörälle, joka on ulkokaarteen puolella. S sport -jousitus on vakiovaruste, ja lisävarusteena on saatavilla myös S sport -jousitus sähköisesti säädettävällä iskunvaimennuksella.

Uudistuneiden Audi A4 ja S4 -mallien lanseeraus on Suomessa syksyllä 2019. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.