Uusi Ford Ranger on entistä tehokkaampi, taloudellisempi ja viimeistellympi. Samalla varustelu on päivitettu uudelle tasolle. Ranger on kokoluokkansa ensimmäinen auto, jossa on vakiovarusteena jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin ja älykäs nopeudenrajoitin. Nykyisten edistyksellisten kuljettajaa avustavien järjestelmien lisäksi tarjolla on nyt myös aktiivinen pysäköintiavustin.

Rangerin voimanlähteenä on uusi 2.0-litrainen Ford EcoBlue -dieselmoottori, joka on saatavissa kolmena tehoversiona; 130, 170 ja 213 hv. Moottorin ilmansaantia parantaa pienikokoinen turboahdin, joka on kehitetty syöttämään pienillä kierroksilla enemmän ilmaa kuin edeltävässä 2.2 TDCi -dieselmoottorissa. Moottorin polttoaineenkulutus on automaattimallissa jopa 9 % aiempaa pienempi. Rangerin tehokkain moottori on kahdella ahtimella varustettu 2.0-litrainen EcoBlue. Se tarjoaa 213 hv  ja 500 Nm, siis 13 hv ja 30 Nm enemmän kuin edeltävä 3.2 TDCi.

Suomessa uusi Ranger 4WD on saatavissa Super Cab- ja Double Cab -korimalleina. Rangerin tehokkaissa Double Cab 213 hv -malleissa on vakiovarusteena mukavuutta parantava Active Noise Control -tekniikka. Erinomaisesti varusteltu Ranger Wildtrak ja ylellinen Ranger Limited tarjoavat uusia premium-luokan ominaisuuksia, kuten easy-lift-takalaidan.

Ford Rangerin kahluusyvyys on 800 mm ja maavara 230 mm. 29 asteen lähestymiskulma ja 21 asteen jättökulma antavat kuljettajalle hyvät mahdollisuudet selvitä jyrkistäkin esteistä. Vahvoja maastoajo-ominaisuuksia täydentää 3 500 kilogramman vetopaino ja jopa 1 252 kilogramman kantavuus.