Vaikka häät ovat monella tapaa muodollinen juhla, on sulhasella yllättävän vapaat kädet oman pukeutumisensa suhteen.

Perinteisesti sulhanen on pukeutunut tummaan pukuun, kun taas morsian on saanut valita erityylisistä morsiuspuvuista mieleisensä. Onneksi myös sulhaset ovat alkaneet yhä rohkeammin valitsemaan ja ideoimaan hääasujaan. Tumma puku on varmasti se suosituin ja edelleen toimiva vaihtoehto, mutta ei toki ainoa. Vaikka määrättyjä etiketin sanelemia ehtoja on hyvä noudattaa, on sulhasella morsiantaan paljon enemmän pukeutumisvaihtoehtoja värien ja asusteiden suhteen.

Tumman puvun lisäksi sulhasen pukuvalikoimasta löytyvät frakki, smokki, saketti ja bonjour-puku. Etiketin mukaan sakettia käytetään päivällä, ja smokki tai frakki laitetaan päälle vasta kello kuuden jälkeen, mutta häissä sulhanen saa joustaa etiketistä. Sulhasen johdolla myös bestman ja hääparin lähimmät miehet voivat pukeutua samaa teemaa noudattaen. Sulhasen asukokoinaisuus ei rajoitu pelkän puvun valitsemiseen. Erilaisiilla asusteilla tumma pukukin saa aivan uutta näyttävyyttä. Juhlapukeutumista voi täydentää värillisellä liivillä, taskukukalla, kalvosinnapeilla, silinterillä, kävelykepillä ja taskukellolla.

Tumma puku

Tumma puku sopii hyvin häihin, mutta sen ilmettä kannattaa päivittää juhlavammaksi uusilla asusteilla. Esimerkiksi juhlavalla liivillä tumma puku muuttuu aivan uudeksi asukokonaisuudeksi. Liivi voi olla hillityn harmaa, värillinen, tai morsiamen asuun sopivasti valkoinen. Tumman puvun kanssa voi käyttää silinteriä, takin liepeeseen sopii taskukukka ja liivin taskuun voi sujauttaa taskukellon. Liivin kanssa voi solmion tilalle vaihtaa plastronin.

Frakki

Frakki on yksistään niin juhlava asu, että sitä ei kannata lähteä suuresti muokkaamaan. Frakin seuraksi sopivat luonnostaan silinteri, kävelykeppi, taskukello ja taskukukka.

Saketti

Saketti on miehen päiväjuhlapuku, ja siten täydellinen häihin. Vaikka etiketin mukaan sakettia ei pidetä illalla, voi häissä tästä säännöstä joustaa. Saketin kanssa kaulaan sopii plastron ja liivi voi olla koristeltu.

Smokki

Smokki on iltajuhlapuku, joka voi tuntua hieman vieraalta päiväjuhlissa, mutta pääsee todella edukseen illan hämärtyessä. Samoin kuin frakki, smokki on itsessään näyttävä puku, joten siihen ei kannata isoja muutoksia tehdä. Jos käyttää vyöliiviä, voi sen väriksi valita muun kuin musta.

Bonjour-puku

Bonjour-puku muistuttaa sakettia, mutta on koristellumpi. Bonjour-pukua käytetään yleensä vain häissä sulhasen hääasuna. Sen tunnusmerkkinä on pidempi takki, joka voi ulottua takaa polvitaipeeseen saakka. Bonjour-puvun kanssa käytetään usein plastronia.