Perinteisten mustan, harmaan ja tummansinisen sijaan voi välillä tuoda pukeutumiseen lisää väriä. Varsinkin kesällä kannattaa pukeutumista piristää kirkkaammilla sävyillä, ja vaikka värillisellä puvulla. Yksi hauska vaihtoehto on keltainen, joka on hieman harvinaisempi värivaihtoehto miesten vaatekaapissa, mutta tarjoaa pirteitä yhdistelmiä esimerkiksi valkoisen, harmaan, punaisen tai sinisen kanssa yhdistettynä. Keltainen puku sopii ehkä huonosti klassiseen business-puketumiseen, mutta kesäjuhliin ja vapaa-aikaan on varsin pirteä ja persoonallinen valinta.

Keltainen + sininen

Saimme pukeutumisvinkkejä Helsingin keskustan Stockmannin pukeutumisneuvoja Pia Melanderilta, joka kokosi meille tyylikkään esimerkkikokonaisuuden yhdistäen keltaisen puvun (J.Lindeberg) siniseen solmioon (Stenströms) ja siniseen kauluspaitaan (Canali). Sininen tasapainottaa keltaista hienosti, jolloin yhdistelmä on värikäs, mutta rauhallinen. Puvun ruutukuviointi ja solmion kukkakuviointi tuovat mukavasti ilmettä asukokonaisuuteen.

Keltainen + valkoinen/harmaa

Keltainen on helpoin yhdistää valkoisen tai harmaan kanssa. Valkoinen paita pehmentää keltaisen vaikutusta, jolloin kokonaisuudesta tulee neutraali. Tälläin solmio voi olla värikäs ja kuvioitu, jotta kokonaisuus ei jää liian ilmeettömäksi.

Keltainen + punainen

Todella voimakasta väriyhdistelmää hakeva yhdistää keltaisen punaisen kanssa. Punainen paita tai solmio tuovat kokonaisuuteen todella säväyttävän lisän. Punaisen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä voimakas punainen voi helposti jättää keltaisen puvun kokonaan varjoonsa.

Keltainen + ruskea

Ruskean kanssa yhdistettynä keltainen saa hieman syksyisen vivahteen. Otetaan keltainen+ruskea -yhdistelmä käyttöön siis vasta kesän jälkeen.

Asusteet

Jos keltainen puku tuntuu liian rohkealta avaukselta, voi keltaista väriä lisätä pukeutumiseen asusteiden avulla. Esimerkiksi keltainen solmio ja/tai taskuliina tuovat mukavasti väriä sinisen tai harmaan puvun kanssa. Mustaan yhdistettynä kirkas keltainen solmio tekee huomiota herättävän vaikutuksen.