Jos turvallisten mustan ja harmaan vastapainoksi kaipaa business-pukeutumiseen lisää väriä, tarjoaa vihreä mielenkiintoisen vaihtoehdon. Vihreä puku saattaa kuulostaa pahalta, mutta ei kannata tuomita pelkän mielukuvan perusteella.

Kirkkaan vihreitä pukuja kannattaa edelleen vältellä, mutta oliivinvihreä tai tummanvihreä puku näyttää tyylikkäältä ja persoonalliselta valinnalta. Vaalea, oliivinvihreä puku luo rennon, helposti lähestyttävän vaikutelman, kun taas tummanvihreä näyttää yhtä tyylikkäältä kuin tummanharmaa. Hämärässä valaistuksessa tummanvihreä voi näyttää helposti jopa harmaalta, ja vasta lähempi tarkastelu paljastaa salaisuuden. Vihreä puku ei sovi kaikkiin tilaisuuksiin eikä kaikkiin ammatteihin, mutta tavalliseen toimistopäivään vihreä tuo mukavasti väriä.

Vihreä + punainen

Tummanvihreä puku näyttää lähes tummanharmaalta, joten sen seuraksi voi valita myös voimakkaita värejä, esimerkiksi punaista tai violettia. Stockmannin pukeutumisneuvoja Pia Melander kokosi meille tyylikkään asukokonaisuuden, jossa tummanvihreä puku yhdistyy violetin sävyttämiin paitaan, solmioon ja taskuliinaan. Yhdistelmä luo voimakkaan ja itsevarman ilmeen.

Vihreä + sininen

Toinen vihreän kanssa toimiva väri on sininen. Tummanvihreän puvun kanssa sopivat hyvin sekä tumman- että vaaleansininen, kun taas vaalean puvun kanssa kannattaa yhdistellä vaaleita sinisen sävyjä, sekä muita pastellisävyjä. Sinisen seurana tummanvihreä on edelleen tyylikäs, mutta selvästi hillitympi ja rauhallisempi kuin punainen. Kuvan paidassa on kevyt kuviointi, mikä toimii hienona yksityiskohtana. Myös valkoinen paita toimii, mutta voi jäädä ilmeettömäksi ellei solmio varasta huomiota.

Vihreän pariksi voi kokeilla myös hillittyjä ruskeaa, harmaata tai mustaa. Kirkkaita värejä kannattaa vältellä, jotta yhdistelmästä ei tule liian repäisevä. Keltainen sopii vihreän kanssa pääsiäiseen tai kesäjuhliin, mutta ei ehkä toimistolle.