Volkswagen tuo kompaktista crossoverista tarjolle tehokkaan R-version. Volkswagen T-Roc R -mallin voimanlähteenä on 2.0-litrainen TSI-bensiinimoottori. Se tuottaa tehoa 221 kW (300 hv) ja vääntöä 400 Nm. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu 4,8 sekunnissa.

Jotta kuljettaja pääsee nauttimaan auton suorituskyvystä myös talvikeleissä, välittyvät moottorin tehot 7-portaisen DSG-vaihteiston ja 4Motion -nelivedon kautta tarvittaessa kaikille pyörille. Varusteluun kuuluu myös vakiota tehokkaampi jarrujärjestelmä sekä Launch Control -järjestelmä, joka mahdollistaa maksimaalisen kiihtyvyyden.  Mikäli kuljettaja haluaa, ajonvakautusjärjestelmä ESC on kytkettävissä pois päältä manuaalisesti.

R -mallin ulkoisia tunnusmerkkejä ovat urheilulliset R-puskurit, etuosan mustat ilmanottoaukot ja R-logo mustassa jäähdyttimen säleikössä. Erityisesti T-Roc R:ää varten suunnitellut päiväajovalot on integroitu etupuskuriin ja näin auto on heti tunnistettavissa malliston huippuversioksi. Tehokkaat LED-ajovalot takaavat hyvän näkyvyyden pimeän laskeuduttua. LED-takavalot on sävytetty tummanpunaiseksi. Perän ilmeen täydentää kaksi kromiviimeisteltyä pakoputken päätä kummallakin puolella. Lisävarusteena on saatavissa Akrapovicin valmistama R-Performance titaanipakoputkisto. Se on painoltaan noin 7 kiloa normaalia pakoputkistoa kevyempi ja tarjoaa erityisen urheilullisen äänimaailman. Vakiovarusteluun kuuluvat hopeanväriset kattokaiteet ja 18” Spielberg –kevytmetallivanteet. Lisävarusteena saatavilla mm. mukautuva alustansäätö DCC sekä 19” Pretoria -kevytmetallivanteet.

Matkustamon varusteluun kuuluvat 8-tuumainen infotainment-kosketusvärinäyttö ja 10,25” digitaalinen mittaristo Active Info Display, R-urheiluistuimet Race-kangasverhoilulla, täysautomaattinen ilmastointi Climatronic, avaimeton käynnistys ja lukitus, sähkökäyttöinen takaluukku ja nahkainen ohjauspyörä Crystal Grey –tikkauksella ja R-logolla. Monitoimiohjauspyörän takana sijaitsee kaksi vaihteenvalitsinta, joilla kuljettaja voi vaihtaa vaihteita manuaalisesti.

Uudet Volkswagen T-Roc R:t saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella. Volkswagen T-Roc R:n lähtöhinta on 56 160 euroa.