Skoda Octavia RS siirtyy muun Octavia -malliston tavoin neljänteen mallisukupolveen. Valitettavasti auton polttomoottori pienenee, ja konepellin alta löytyy jatkossa 1.4 TSI. Moottori tuottaa tehoa 110 kW (150 hv). Toisaalta sen pariksi on nyt tuotu 85 kW:n sähkömoottori. Näin uuden Skoda Octavia RS iV -mallin hybridivoimalinja tuottaa tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm.

RS-mallin erottaa muusta mallistosta mustien yksityiskohtien ansiosta, joita löytyy niin auton sisä- kuin ulkopuolelta. Ohjaamossa tärkeimmät yksityiskohdat ovat mustalla verhoilulla viimeistellyt sport-etuistuimet ja kolmipuolainen, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä. Lisävarusteena on valittavissa Alcantara/nahkaverhoillut Ergo-istuimet.

Uuden Octavian mallistossa on RS-mallin lisäksi kolme muuta sähköistettyä versiota. Octavia iV lataushybridin huipputeho on 150 kW (204 hv). Se on saatavissa Ambition- tai Style- varustelulla. Lisäksi mallistossa on kaksi e-TEC -nimeä kantavaa kevythybridiä. Kevythybriditekniikka on käytössä 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv) versioissa.