Porsche täydentää SUV-mallistoaan suorituskykyisillä Porsche Cayenne GTS- ja Cayenne GTS Coupe -malleilla. Vakiovarusteluun kuuluva Sport Design -varustepaketti sekä lukuisat mustat yksityiskohdat antavat autoille ainutlaatuisen ilmeen. Esimerkiksi keulan ilmanottoaukot, sivuikkunoiden listat, Sport-pakoputket ja perässä oleva mallimerkintä ja PORSCHE-teksti ovat kaikki saaneet mustan viimeistelyn. GTS -malleissa on vakiona korkeakiiltoiset mustat 21-tuumaiset RS Spyder Design -vanteet.

GTS-mallissa moottori on merkittävässä roolissa. Edeltäjämallin 3.6-litraisen V6-tuplaturbon sijaan uuden GTS:n konepellin alla sykkii V8-sydän. 4.0-litrainen tuplaturbo tuottaa 338 kW:n (460 hv) huipputehon ja 620 Nm vääntöä. Sport Chrono -paketin ansiosta GTS-mallit kiihdyttävät nollasta sataan 4,5 sekunnissa ja huippunopeus on 270 km/h.

Vakiovarusteluun kuuluva Sport-pakoputkisto luo matalan, tunteita herättävän äänielämyksen. Uuden kehitystyön tulosta on lisävarusteinen korkeataajuisille äänille viritetty Sport-pakoputkisto, jonka kaksi ovaalinmuotoista pakoputkenpäätä sijaitsevat korin keskellä. Tällä hetkellä ne kuuluvat yksinomaan Cayenne GTS Coupen varusteluun, mutta ovat jatkossa saatavissa myös Cayenne Turbo Coupe -malliin lisävarusteena valittavan Sport-paketin mukana.

Vakiovarusteena oleva teräsjousitus ja säädettävä iskunvaimennusjärjestelmä Porsche Active Suspension Management (PASM) madaltavat koria 20 millimetrin verran. Autoissa on vakiona myös Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) -järjestelmä. Hidastuvuudesta huolehtii punaisilla jarrusatuloilla varustettu jarrujärjestelmä. Jarrutustehon voi optimoida lisävarusteena saatavalla volframikarbidilla päällystetyillä Porsche Surface Coated Brake (PSCB) -jarruilla tai keraamisilla Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) -jarruilla. Muita valittavissa olevia lisävarustevaihtoehtoja ovat mm. 10 mm lisää madaltava ilmajousitus, nelipyöräohjaus ja aktiivinen kallistuksenvakautusjärjestelmä Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

Porsche Cayenne GTS -mallin hinnat alkavat 211 831,74 eurosta ja Cayenne GTS Coupen 220 201,54 eurosta.