Uusi, kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golf GTI on säilyttänyt tuttuja ominaisuuksia. Klassinen ruutukuvio on saanut tuoreemman ulkoasun, ja nyt se löytyy myös uudelleen suunnitelluista urheiluistuimista. Golfissa ei ole enää perinteistä avainkäynnistystä vaan käynnistys tapahtuu Start/Stop-painikkeesta. Painikkeessa on myös uusi yksityiskohta: se sykkii punaisena heti kun ovet on avattu ja sammuu vasta kun moottori käynnistetään.

Digitaalinen mittaristo Digital Cockpit Pro 10,25” mukautettavalla näytöllä on vakiovaruste. Discover Media navigointi 10” värinäytöllä sisältää myös internet-palvelut. Uusi ominaisuus on erityinen GTI-näyttö mittaristossa, jossa kierrosmittari on mittariston keskellä. Lämmitettävä, nahkaverhoiltu monitoimiurheiluohjauspyörä vaihteenvalitsimilla on myös vakiovaruste. Ohjauspyörästä voidaan aktivoida myös uusin ajamista automatisoiva Travel Assist -järjestelmä (ohjaa, kiihdyttää ja jarruttaa aina 0–210 km/h nopeuksissa).

GTI:n turboahdettu 2.0-litrainen bensiinimoottori tuottaa tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 370 Nm. Ketteryyttä ja urheilullisuutta on parannettu uudella linkitetyllä ajodynamiikkajärjestelmällä. Järjestelmä koordinoi keskitetysti eri alijärjestelmien toimintoja mahdollisimman dynaamisten ajo-ominaisuuksien aikaansaamiseksi. Lisävarusteena saatava mukautuva alustansäätö DCC aktiivisella iskunvaimentimien säädöllä antaa GTI-kuljettajalle mahdollisuuden asettaa yksilölliset asetukset käyttämällä vakiovarusteista ajoprofiilinvalintatoimintoa. Progressiivinen ohjaus ja etutasauspyörästön lukko kuuluvat vakiovarusteluun. Suomessa Golf GTI on aina varustettu 7-vaihteisella DSG-automaattivaihteistolla.

Volkswagen Golf GTI:n hinnat alkavat 41 241,16 eurosta. Ensimmäiset autot saapuvat liikkeisiin loka-marraskuussa.