Kompakti ja ketterä Mini on yksi persoonallisimmista ja hauskimmista vaihtoehdoista autolla liikkumiseen. Nyt 3-ovinen Mini on saatavissa myös täyssähköisenä Mini Cooper SE -versiona.

Uusi Mini Cooper SE tarjoaa samat ominaisuudet kuin polttomoottoriset mallit, mutta on taloudellisempi ja jopa hauskempi ajettava. Sähkömoottori tuottaa tehoa 135 kW (184 hv) ja vääntöä 270 Nm. Sähkömoottori reagoi kaasupolkimen painallukseen välittömästi, minkä ansiosta auto tuntuu todella ripeältä. Kiihdytys 0-60 km/h onnistuu 3,9 sekunnissa. Satasen vauhtiin auto kiihtyy 7,3 sekunnissa. Auton akusto on sijoitettu lattiaan, etuistuinten väliin sekä takapenkin alle. Tämän johdosta auton painopiste on matala, vaikka auton maavara onkin 2 senttiä suurempi kuin muilla malleissa. Matala painopiste ja nopea ohjaus tekevät Ministä todella ketterän ja hauskan ajettavan varsinkin kaupungissa.

Valmistaja ilmoittaa sähköauton toimintasäteeksi reilut 200 kilometriä. Käytännössä yhdellä latauksella pääsee noin parisataa kilometriä ajoreitistä, -tavasta ja -nopeudesta riippuen. Minillä voi siis lähteä myös reissuun, mutta ei vielä kovin kauas. Tai vaihtoehtoisesti pitää varmistaa, että sopivia latauspaikkoja löytyy matkan varrelta. Cooper SE voidaan ladata aivan tavallisesta pistorasiasta. Näin ladattuna akun saa täyteen yön aikana. Nopeammin kotilataus onnistuu lisävarusteena saatavalla Wallboxilla. Latauksen yhteydessä on mahdollista hyödyntää automaattista ilmastointia ja Mini Connected -sovellusta. Eli voit lämmittää tai jäähdyttää auton jo valmiiksi ennen liikkeelle lähtöä, mikä lisä mukavuutta ja säästää akkua kun sähköä jää enemmän ajamiseen lisälaitteiden sijasta. Cooper SE:n kontista löytyy tilaa 211 litraa. Latausjohdot vaativat oman tilansa, mikä löytyy kätevästi tavaratilan lattian alta. Penkit kaatamalla saa kontin koon kasvatettua 731 litraan.

Mini Cooper SE on valittavissa kolmella varustetasolla; Essential, Experience tai Maximise. Vakiovarustelu sisältää mm. LED-ajovalot, Mini Driving Mode -ajotilavalinnan, nahkaverhoillun ohjauspyörän, digitaalisen mittariston ja navigoinnin. Essential sisältää Connected Media -järjestelmän, 6,5” kosketusnäytön, Comfort Access -toiminnon, pysäköintitutkan taakse ja peruutuskameran. Experience -pakettiin kuuluvat adaptiiviset LED-ajovalot, Head-Up -tuulilasinäyttö, Harman Kardon -audiojärjestelmä 8,8” näytöllä ja pysäköintiavustin. Maximise nostaa tyylikkyyden huippuunsa. Huippumallissa on lisäksi panoraama-lasikatto ja nahkaverhoilu. Lisäksi autoon on valittavissa laaja valikoima ulkovärejä ja vanteita, joista rakentaa oma yksilöllinen Mini-ilme.

Mini Cooper SE:n hinnat alkavat 38 661 eurosta (Essential). Experience -mallin lähtöhinta on 41 329 euroa ja Maximise-huippumallin 43 484 euroa.