Audin tuorein lisäys ladattavien hybridien mallistoon on Q7. Uusi Audi Q7 TFSI e quattro yhdistää tehokkaalla tavalla poltto- ja sähkömoottorin. Polttomoottorina on turboahdettu V6, joka tuottaa tehoa 250 kW (340 hv) ja vääntöä 450 Nm. Kompakti sähkömoottori on integroitu kahdeksanvaihteiseen tiptronic-automaattivaihteistoon.

Kaksi tehoversiota

Autosta on kaksi tehoversiota. Audi Q7 55 TFSI e quattron hybridijärjestelmä tuottaa tehoa 280 kW (381 hv) ja vääntöä 600 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 5,8 sekunnissa. Pelkästään sähkömoottorilla voidaan ajaa 135 km/h nopeuteen asti ja yhdessä polttomoottorin kanssa saavutetaan 240 km/h huippunopeus. Vielä tehokkaampi 60 TFSI e quattro tarjoaa 335 kW (456 hv) ja 700 Nm. Satasen vauhti saavutetaan sekunnin kymmenys nopeammin ei 5,7 sekunnissa.

Jatkuvan quattro-nelivedon sydän on mekaaninen tasauspyörästö, joka jakaa väännön normaalitilanteessa etu- ja taka-akselien välillä suhteessa 40:60. Tarvittaessa siirretään enemmän voimaa pitävämmälle akselille.

Audi Q7 TFSI e quattron myynti on alkanut Suomessa. Auton lähtöhinta on 84 700,10 euroa (Audi Q7 Business S line 55 TFSI e quattro tiptronic). Vakiovarusteita ovat mm. MMI Navigointi Plus -järjestelmä 10,1” kosketusnäytöllä (alempi 8,6”), Audi virtuaalimittaristo, Audi Smartphone Interface -älypuhelinliitäntä, urheilullinen mukautuva ilmajousitus, Matrix led -ajovalot dynaamisilla etu- ja takavilkuilla, Audi Sound System, akustinen ja optinen pysäköintijärjestelmä edessä ja takana, nopeusrajoitustunnistus, peruutuskamera ja sähkösäätöiset etuistuimet.

Audi Q7 60 TFSI e quattro Business S line -varustelulla tarjoaa lisää dynaamisuutta. Sen vakiovarusteinen Musta Optiikka -ulkonäköpaketti, mustat kattokaiteet, mustat ulkopeilien kotelot, punaiset jarrusatulat ja 20” alumiinivanteet sekä led-sisäänastumisvalot etu- ja takaovissa korostavat auton olemusta entisestään.