Bosch julkaisi Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla älylaseille suunnitellun Light Drive -järjestelmän. Boschin Light Drive -moduuli koostuu MEMS-peileistä, optisista elementeistä, sensoreista sekä integroidusta prosessorista. Tämä kokonaisratkaisu tuottaa älylaseilla kokemuksen, jossa kuvat ovat kirkkaita ja teräviä jopa suorassa auringonvalossa.

Light Drive -teknologialla toteutetuissa älylaseissa ei ole näkyvää näyttöä tai integroitua kameraa. Light Drive -moduulin sisältä löytyvä mikrosysteemipohjainen (Micro Electromechanical Systems, MEMS) valoskanneri skannaa holografisen elementin (HOE), joka on upotettu älylasien linssiin. Holografinen elementti ohjaa valosäteen silmän verkkokalvolle ja tuottaa aina terävän kuvan.

Light Drive -moduulilla on 30 prosenttia pienempi syvyysmitta muihin olemassa oleviin ratkaisuihin verrattuna. Light Drive -moduulin mitat ovat noin 45-75 mm x 5-10 mm x 8 mm, ja se painaa alle 10 grammaa. Pienen koon ansiosta älylaseista voidaan tehdä sirot. Lasivalmistajien on helpompi joustavasti vähentää kehysten leveyttä tyylikkään muotoilun saavuttamiseksi, mikä ei ollut mahdollista ensimmäisen sukupolven kömpelöiden älylasien kanssa.

Kun älylasit saadaan toteutettua niin että ihmiset haluavat käyttää niitä jatkuvasti, avautuu mahdollisuuksia hyödyntää laseja erilaisiin sovelluksiin, kuten ilmoituksiin, hälytyksiin, kalenterimuistutuksiin tai navigointiin. Lasien kautta voidaan tuota käyttäjälle paljon lisätietoa. Myös arkipäiväiset muistilistat, kuten kauppalaput pysyvät kätevästi mukana.