Volkswagen Arteon uudistuu ja samalla autosta tulee tarjolle farkkumalli. Volkswagen Arteon Shooting Brake -mallissa katto- ja ikkunalinjaa on venytetty kohti auton takaosaa ja takaosassa on myös uusi ilmanohjain. Yläosassa ikkunalinja on saman suuntainen kattolinjan kanssa. Auton alaosassa linja kuitenkin siirtyy ylöspäin kohti D-pilaria, tehden takaosan ikkuna-alasta kapeamman.

Arteon tarjoaa erittäin korkeaa käytännöllisyyttä. Kaikki, kuljettaja ja matkustajat niin edessä kuin takana hyötyvät MQB-alustarakenteen tuomista eduista. Maksimaalinen jalkatila takana on 1,016 mm ja se on luokkansa mittapuu. Arteon Shooting Brake -mallin ainutlaatuinen kattolinjan muotoilu tarjoaa enemmän pääntilaa niin edessä kuin takanakin. Arteon Shooting Brake -mallin tavaratila on jopa 590 litraa. Takaistuinten selkänojat taitettuna tavaratila kasvaa noin 1 632 litraan. Ladattavan tavaran maksimipituus on 2,09 metriä.

Arteon tulee tarjolle hybriditekniikalla. Ladattavan hybridin pitkä toimintamatka sähköllä mahdollistaa suurimman osan päivittäisistä ajoista pelkästään sähköllä, paikallisesti päästöttömästi. Malliston huipulla on Arteon R. Suorituskyvyn lisäksi R-mallin voimansiirtoa on kehitetty entisestään. Autossa hyödynnetään uutta R-Performance Torque Vectoring -teknologiaa, jonka avulla vääntö saadaan jaettua tasaisesti etu- ja taka-akselin sekä takapyörien välillä ajo-olosuhteiden mukaan.

Suomen tuontiohjelmaan kuuluu jatkossa vain Volkswagen Arteon Shooting Brake -fakkumalli.