S-sarja on aina ollut Mercedes-Benzin uusimman teknologian näyteikkuna, eikä uusi malli tee poikkeusta. Uutuus tarjoaa joukon ajoavustinjärjestelmiä tukemaan kuljettajan työtä, entistä paremmat aktiiviset ja passiiviset suojajärjestelmät sekä monipuoliset kommunikaatiomahdollisuudet. Kaiken keskiössä on kuitenkin ihminen, jonka pieniinkin toiveisiin ja tarpeisiin auto pyrkii entistä paremmin vastaamaan.

Matkustajien hyvinvointi

S-sarjaa leimaa holistinen sisätilasuunnittelu, jossa yhdistyvät laatu, optimaalinen käyttömukavuus ja huolenpito jokaisen matkustajan terveydestä ja hyvinvoinnista. Lähes kaikki ajo- ja käyttömukavuuteen liittyvät ominaisuudet ja piirteet on mietitty uusiksi – niin lyhyt- kuin pitkäakselivälisissäkin S-sarjan versioissa. Matkustamon toteutuksessa vertailukohtana ovat olleet ylelliset luksusveneet.

Uudessa S-sarjassa matkustamon tunnelmavalaistus kattaa koko matkustamon, katon etuosan yläpaneelia ja takaistuinten taustoja myöten. Yhtenäisessä valokuitunauhassa on noin 250 erillistä lediä – yksi aina 1,6 sentin välein. Tunnelmavalaistuksen värisävyjä ja kirkkautta (20 säätötasoa) voi ohjata auton MBUX-käyttöjärjestelmän avulla.

Suuret näytöt, lisää muistia ja laskentatehoa

S-sarjan uusi MBUX-järjestelmä koostuu takana enimmillään kolmesta ja edessä kolmesta monitoiminäytöstä, joista osassa hyödynnetään energiaa säästävää OLED-valaistusteknologiaa. OLED-keskinäytön mitat ovat 239 x 218,8 milliä, ja halkaisija on 12,8 tuumaa. Kuva-ala on 64 prosenttia suurempi kuin edeltävässä S-sarjassa. Kuljettajan mittaristonäytön mitat ovat 291,6 x 109,4 milliä, ja halkaisija on 12,3 tuumaa. MBUX:n laskentateho on kasvanut 50 prosenttia aikaisemmasta. Auton sisäisen muistin kaistaleveys on 41,790 MB/s.

Mahdollisuudet järjestelmän personointiin ja intuitiiviseen käyttöön ovat entistä laajemmat. Esimerkiksi kuljettajan uusi 3D-näyttö mahdollistaa ensimmäistä kertaa avaruudellisen tilanäkymän vain nappia painamalla. Kolmiulotteisen kuvan hahmottamiseen ei tarvita erillisiä 3D-laseja.

Hey Mercedes -komennolla heräävä äänentunnistus ja -avustin kykenee aikaisempaa parempaan dialogiin puhujan kanssa. Järjestelmä tunnistaa luonnollisen puheen jo 27 kielellä ja ymmärtää myös epäsuoraa puhetta. Toisen sukupolven järjestelmä tarjoaa entistä enemmän palveluja, tukea, tietoa ja kokemuksia paitsi kuljettajalle ja etumatkustajalle, myös takapenkin matkustajille.

Tuotanto alkaa 6-sylinterisillä malleilla

S-sarjan tuotanto alkaa kuusisylinterisillä malleilla. Kahdeksansylinterinen, 48 voltin järjestelmällä sekä integroidulla starttimoottorin ja laturin yhdistelmällä varustettu bensiinimoottori tulee markkinoille vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Pistokehybridit tulevat mallistoon vaiheittain vuoden 2021 lopussa ja seuraavan vuoden alussa. Plug-in-hybridien toimintamatka sähköllä on jopa 100 kilometriä.