1930-luvulla se oli jazz-muusikkojen ja ganstereiden suosiossa, myöhemmin siihen pukeutuivat pankkiirit ja lakimiehet. Vaikka et kuuluisi mihinkään edellämainittuun amattiryhmään, voi liituraitapuku silti olla sinunkin asuvalintasi.

Liituraitapuku korostaa asemaa ja arvovaltaa

Jos haluaa korostaa omaa vaikutus- ja arvovaltaansa työyhteisössä, ei pukeutumisella voi antaa paljon voimakkaampaa viestiä kuin liituraitapuvussa. Liituraitapuvussa mies näyttää arvokkaalta, edustavalta ja tyylikkäältä. Varsinkin musta, laivastonsininen ja tummanharmaa liituraita on todella tehokas asuvalinta, kun haluat tehdä vaikutuksen työtehtävissä tai illallisella.

Valitettavasti liituraitapuvun vahvuus on myös sen rajoittava tekijä. Näyttävyyden johdosta se ei sovi kaikkiin samoihin tilanteisiin missä yksivärinen puku toimii hyvin. Matkapukuna se näyttää liian hienolta, kesäjuhlissa se on aivan väärä valinta. Älä valitse liituraitaa myöskään muodollisiin juhliin, tai varsinkaan jos pukukoodina on tumma puku. Liituraita on näissä tilanteissa liian erottuva. Tummapuku on parempi valinta silloin kun on tarkoitus pukeutua tyylikkäästi, mutta ei erottuvasti.

Yhdistele yksivärisiin

Liituraitaan voi yhdistellä värejä luovasti. Paitaa ja solmiota vaihtamalla liituraita saa aivan eri ilmeen. Pitäydy kuitenkin yksivärisissä. Ruudullinen ja varsinkin raidallinen paita/solmio saa kokonaisuuden näyttämään räikeältä. Värien kanssa tumma liituraitapuku näyttää paljon rennommalta kun taas tummat sävyt korostavat virallista ilmettä.

Liituraitaa ei kannata hankkia ensimmäiseksi tai toiseksi puvuksi. Mutta ehkä siinä vaiheessa kun on aika hankkia vaatekaappiin viides tai kuudes puku, voi liituraita on mielenkiintoinen vaihtoehto. Tumma liituraitapuku on edustavin. Vaalealla kankaalla, esimerkiksi vaaleanharmaana, liituraitapuku on paljon rennompi. Rohkea pukeutuja voi harkita myös ruskeaa liituraitapukua. Kovin värikkäät vaihtoehdot kannattaa ehkä jättää naamiaisasuksi.