Samsungin taittuvan uutuuspuhelin, Samsung Galaxy Z Flip on tullut myyntiin. Galaxy Z Flipissä on 6,7-tuumainen Infinity Flex Display -näyttö, joka hyödyntää mullistavaa ja taittuvaa Ultra Thin Glass (UTG) -lasia. Innovatiivisen Hideaway Hinge -saranan ansiosta puhelin taittuu keskeltä pienemmäksi paketiksi, joka mahtuu helpommin taskuun tai laukkuun.

Saranan kaksoismekanismit varmistavat, että laite avautuu ja sulkeutuu sulavasti. Galaxy Z Flip voi jopa pysytellä kannettavan tietokoneen tavoin avoinna taitettuna, 70 ja 110 asteen välillä. Esimerkiksi pöydälle asetettuna Galaxy Z Flip sopii avuksi selfiekuvaukseen, videopuheluihin tai videon tallentamiseen. Näyttö on kuvasuhteeltaan 21,9:9, ja laitteen käyttöliittymä on muokattu sopimaan juuri tälle uniikille näytölle.

Flex-tila

Samsung on tehnyt yhteistyötä Googlen kanssa One UI -käyttöliittymän ja Flex-tilan kehittämiseksi. Erityiskäyttötilassa käyttäjä voi itse vaikuttaa puhelimen käyttömuotoon. Kun Galaxy Z Flip on taitettuna, näyttö jaetaan kahteen neljän tuuman näyttöön. Tässä tilassa käyttäjä voi helposti katsella vaikkapa kuvia tai videoita yläpuoliskolla ja hallita tai kommentoida sisältöä alemmassa näyttöosassa.

Samsung Galaxy Z Flip -puhelinten myynti on alkanut valikoiduilla jälleenmyyjillä. Puhelin on saatavissa väreissä Mirror Purple ja Mirror Black. Laitteen suositushinta on 1550,00 euroa.