Volkswagenin uusi lippulaivamalli, Volkswagen Touareg R on ladattava hybridi, joka tarjoaa suorituskykyä ja taloudellisuutta ison katumaasturin muodossa.

Auton voimanlähteenä on turboahdettu V6 TSI-bensiinimoottori, jonka parina on sähkömoottori. 3.0-litrainen V6 tuottaa tehoa 250 kW (340 hv). Sen kaverina on 110 kW (136 hv) tarjoava sähkömoottori. Hybridijärjestelmän yhteenlaskettu huipputeho on 340 kW (462 hv), joka välitetään 8-portaisen Tiptronic-automaattivaihteiston ja 4Motion -nelivedon kautta kaikille neljälle pyörälle.

Täydellä akulla on mahdollista ajaa jopa 40 km puhtaasti sähköllä. Kuljettaja voi hallita akun lataustasoa käyttämällä infotainment-järjestelmän Hybrid-valikkoa. Sen avulla voi tarvittaessa säästää sähköä kaupunkiajoa varten. Jos navigaattoria on käytössä, akun hallintajärjestelmä katsoo myös tulevaisuuteen ja ottaa ennakoivasti huomioon reitin ja pinnanmuodot optimoidakseen toimintamatkan sähköllä.

Volkswagen Touareg R:n nelivetojärjestelmä ja 700 Nm vääntöä tarjoava hybridijärjestelmä on suunniteltu mahdollistamaan maksimissaan 3 500 kg perävaunumassa. Touareg R on myös Volkswagenin ensimmäinen SUV-luokan ladattava hybridi, johon on saatavilla perävaunun peruutusavustin Trailer Assist, ja yhdistelmää voidaan liikuttaa puhtaasti sähköllä.

Volkswagen Touareg R saapuu markkinoille vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla.