lauantai, 28 maaliskuun, 2020

Kuohuviinipullon avaaminen tyylikkäästi

Samppanja- tai kuohuviinipullon avaaminen on helppoa ja onnistuu tyylikkästi, kun muistaa pari perusohjetta. Käsittele pulloa hellävaraisesti, ja pyri välttämään hölskymistä. Lämpimässä kuohujuomassa on liikaa...

Mitä sisältää viiden, kuuden tai seitsemän ruokalajin illallinen?

Hienoissa juhlissa on tapana tarjota useampi ruokalaji. Yleensä kolme ruokalajia (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka) riittää, mutta mitä jos haluaisi pitää vieraat juhlapöydässä vielä paljon pidempään....

Järjestä ystävillä kahvimaistelu eli coffee cupping

Ystävät ja sukulaiset on Suomessa tapana kutsua kahville. Jos kahvista ei halua luopua, mutta pelkkä perinteinen kahvittelu tuntuu tylsältä, voi uutta ohjelmaa kahvinystäville järjestää...

Istumajärjestys eli plaseeraus vaikuttaa juhlavieraiden viihtyvyyteen

Jos olet järjestämässä juhlia, ja varsinkin jos juhlavieraita on enemmän, kannattaa istumajärjestys miettiä valmiiksi. Jos vieraat saavat valita paikkansa vapaasti, tutut muodostavat omat pöytäkuntansa,...

Pöydän kattaminen juhlakuntoon

Kun olet vieraana, tai varsinkin jos itse järjestät juhlia, on hyvä tuntea etiketin mukainen pöydän kattaminen. Juhlavalla illallisella saattaa yhden ruokailijan edestä löytyä runsaasti...

Tunnetko hyvät pöytätavat?

Hyvät pöytätavat kuuluvat jokaisen yleissivistykseen. Oletpa sitten ravintolassa, juhlissa tai saanut kutsun illallisille, pöytätavat on hyvä osata. Oma istumapaikka Ensimmäinen asia on löytää oma istumapaikka. Ravintolassa...

Syötkö haarukalla eurooppalaiseen vai amerikkalaiseen tapaan?

Veitsen ja haarukan käyttö ruokaillessa on hyvin helppoa. Veitsellä ruoka pilkotaan ja haarukalla se viedään suuhun. Veistä ei laitetaan koskaan suuhun, jo pelkästän turvallisuuden...